Search the Community

Showing results for tags 'acceleration'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Chevy Spark Forum
    • Welcome
    • Forum Help and Suggestions
  • Chevrolet Spark Social Club
    • Off-Topic Discussion
    • Articles, News & Reviews
    • Buying, Leasing, Ordering & Owner Reviews
    • Lounge: Chevy Spark Discussion
    • General Motors Discussion
    • Photo & Video Post
    • Super News Ticker
  • Chevy Spark Model Specific
    • Chevy Spark E.V. Forum
    • Chevy Spark Model Year Specific Forum
  • Chevy Spark Modifications & Technical Forum
    • Accessories & Modifications
    • Alarms, Keyless Entry, Locks & Remote Start
    • Appearance, Wash & Wax
    • Audio, Navigation, MyLink and Navigations
    • Brakes & Chassis
    • Cargo, Hauling, Towing & Roof Racks
    • Climate Control
    • Electrical, Gauges, Instruments, Lighting, Rear View Mirror
    • Engine & Driveline
    • Exterior
    • Headlights, Foglamps, Glass, Lenses, Moon Roofs & Window Tint
    • Interior Trim, Seats, Seat Belts, Covers, etc.
    • Maintenance
    • Recalls & TSBs
    • Wheels & Tires
  • Chevy Spark Regions
    • Chevy Spark Club Regions
  • Chevy Spark Trader
    • Classifieds
  • Chevy Spark Test Track
    • Test your posts
  • Chevy Spark Engine & Powertrain Forum
  • Chevy Spark Maintenance, Recalls & TSBs

Found 2 results

  1. I’m at my wits end with my 2015 Chevrolet Spark. I’m just going to list the issues I’ve had and the response I’ve received from our local dealership. 3 times Spark has accelerated. Sitting at stoplight, light turns green, I press thengas petal and Spark revs to 5,000 RPM’s at take off. I press the brake petal over and over and nothing. I cannot stop the car, not slow it down. Taken in to dealer and I’m always told nobody else has ever had the problem and they cannot recreate it. I consider myself very lucky that the episodes have lasted only 5-7 seconds and I haven’t wrecked into anyone. They always think my gas petal is stuck on the floor mat. I have the heavy black rubber mats and that is not what is happening. Next, these issues started this month: left me stranded 4 times. Anti left activates by itself and disables my car. Now, I have cranked it at 3 separate times and I watch the left turn signal turn on, then the right, then the hazards and last the traction control turns off. This happens as soon as I crank it and I just watch it happen. The last time, the windshield wipers came on also. I bought a car with a warranty so I felt safe and covered. I have children and I would never let my teens drive this car. When you take off, there is such a lag in the “get up and go”, that planning is highly necessary when driving this car. I have never felt such anxiety when driving a “new” car. My dealership seems to just want to get me out the door, and don’t seem to be concerned when I show up crying and scared of this car. I have another appointment tomorrow with them, but I know it will be the same answer as always and lack of concern. All these issues are intermittent, so you just feel like a sitting duck waiting for these things to occur. I don’t know what to do.
  2. Loved my 2014 Spark and decided to trade it in on a 2015 Spark with more features earlier this year. 2 days in to having the car, it was taken in because it wouldn't accelerate when on the highway. The dealership ended up replacing the flywheel. Most of my driving is local and highway (55mph & higher) is usually 20 minutes or less. First extended travel on highway, 30 minutes into the trip, the car decelerated on inclines and would not accelerate in a normal manner that would be considered safe. Took the car to the dealership and they found nothing on diagnostics. Told me to use "Premium Gas" as they thought maybe I had bad gas. Did that for the past 7 weeks. Headed out on a trip to Vermont on NYS I-90 on Friday. 30 minutes into the trip, car starts decelerating on inclines and no matter what I do acceleration is practically non-existent. Stopped at a rest area, called dealership, they said get it back to them by 5:30pm. After the car rested for 10 minutes had no problem accelerating to 65mph to get back on I-90. Less than 5 minutes same issue. To make a long story short, got the car to the dealership. Today they tell me they can't find a problem with the car as diagnostics doesn't show anything. I told them they need someone to go on a trip at highway speeds for 30 minutes or more and I can guarantee they will experience the issue. This car only has 3800 miles on it. I've been searching for any clue as to what might be going on with it. Has anyone here experienced this?